Idealni preparati za putovanja

Gotovo da možete da osetite povetarac u kosi, so na koži i pesak među prstima, zar ne? Vreme je za odmor i spremni ste da mu se potpuno prepustite? Naravno da jeste! Ali, putovanja su često praćena određenim stresovima vezanim za negu kose. Izbegnite stres vezan za letnju negu kose i paniku od pakovanja u poslednjem minute uz naš vodič za sve što vam je potrebno vašoj kosi na putovanju.

Pranje i kondicioniranje

Podrazumeva se da je šampon neophodan na putovanju – sigurno ne želite da se oslonite na hotelski izbor. Uloga šampona u vašem letnjem kompletu je da pomogne u uklanjanju znoja, mirisa, naslaga i zagađenja nagomilanih tokom puta. Još jedna prednost šampona pri ruci je to što čisti kosu od viška ulja i masnoće koje se prekomerno nakupljaju tokom toplih letnjih dana. Naravno, ne treba da zaboravite kondicioniranje vaše kose tokom leta. Kondicioniranje je korak koji ne treba da preskočite i može pomoći u borbi protiv gotovo svih problema sa kosom

Kada birate šampon i tretman za negu kose, želite nešto što će dodati hidrataciju i pomoći vašoj kosi da se bori protiv vlage. Uniqone UniqOne tretman u spreju 150ml + UniqOne šampon 20ml  i  Uniqone UniqOne Celebration HT 150ml + UniqOne Šampon 100ml su ovog leta vaši najbolji saveznici za zdravu i negovanu kosu. Ova savršena kombinacija šampona i tretmana za kosu obnavlja suvu i oštećenu kosu, štiti boju pomoću UVA & UVB filtera, sprečava pucanje krajeva, pruža termalnu zaštitu, omogućava lakše raščešljavanje i ima veoma efikasno anti frizz dejstvo. Vaša kosa će tokom čitavog putovanja biti sjajna, svilenkasta i meka.

Suvi šamponi mogu biti od koristi kada nemate vremena za pranje kose, ali vodite računa da ih pravilno koristite. Iako im je naziv suvi šamponi, ovi proizvodi zapravo nisu šamponi, jer ne sadrže sredstva za čišćenje. Umesto toga, sadrže pudere koji deluju tako što upijaju ili razblažuju višak sebuma na našoj kosi što rezultira čistijim izgledom kose, bez stvarnog pranja. Dostupni su u obliku pudera u prahu, aerosola ili pene, a svi se nanose na suvu kosu.

Prednost suvih šampona u toku putovanja je to što mogu produžiti vreme između regularnih pranja. Ređem pranjem kose smanjujete i upotrebu toplotnih aparata za stilizovanje/sušenje koji mogu oštetiti vašu kosu. Suvi šamponi često imaju efekat povećanja volumena, što može pomoći da vaša kosa bude duže stilizovana. Za najbolje rezultate, preporučujemo My Hair My Canvas Meltaway No Rinse Micellar Cleanser, veganski micelarni šampon-kremu u prahu. Inovativna micelarna formula sa botaničkim kavijarom čisti kosu bez ikakve upotrebe vode, upija ulje ili znoj, čini pramenove glatkim, mekim i sjajnim, štiti od zagađivača, brzo se suši i ne ostavlja nikakve tragove. 

Stilizovanje

Teško da ima većeg izazova za vašu kosu tokom leta od boravka na plaži. Bez obzira da li imate ravnu ili prirodno kovrdžavu kosu, kvalitetan sprej je vaš najbolji prijatelj tokom celog leta. Daje teksturu vašoj kosi i omogućava prirodan izgled, bez napora koji je fleksibilan bez obzira na dužinu kose ili tip frizure. Sprej za teskturu je svestran proizvod za oblikovanje koji je posebno formulisan da doda volumen, definiciju i omogući dugotrajnu frizuru za sve tipove kose na način koji izgleda sasvim prirodno. Pomaže u sprečavanju frizza i dodaje definiciju kovrđama i talasima. Takođe je savršen za osvežavanje frizure između dana pranja. My Hair My Canvas Any Way Texture je veganski sprej koji stvara željenu teksturu i dugotrajni stajling. Definiše prirodne talase i celokupnu frizuru bez većeg napora, pruža otpornost na vlagu do 24 sata, štiti kosu od zagađenja i omogućava dugotrajni izgled frizure.

Bez obzira da li obilazite arheološka nalazišta, planinarite, uživate na plaži, ili idete na surfovanje, svoju kosu izlažete mnogim faktorima okoline koji je mogu oštetiti. Ali nema razloga za brigu jer možete lako da zaštitite i tretirate svoju kosu, čak i kada ste na 10.000 metara od zemlje. Spakujte neki od ovih sjajnih proizvoda za negu kose pogodnih za putovanja i nikada nećete imati loš dan za kosu. 

Ukoliko imate nedoumica prilikom odabira idealnih proizvoda za putovanje, pišite nam na saveti@vsdtrade.com ili nam pišite na društvenim mrežama. 

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.