Kolor trendovi za leto

Postoji nešto u vezi sa promenom godišnjeg doba, dužim danima i vremlim noćima što nas inspiriše da tragamo za promenom, da poželimo nešto novo, drugačije. Slično je i sa letnjim frizurama – bilo da se odlučite za vatreno crvene nijanse ili poželite da unesete malo drame sa ekstravagantnom frizurom, leto je pravo vreme za debitovanje novog izgleda. Na sreću, opcije su brojne, a svuda oko vas dovoljno isnpiracije za vašu sledeću transformaciju kose. Trendovi boja za leto 2023. uglavnom se vrte oko blistavih, prozračnih tonova koji dolaze do izražaja na letnjem suncu, kao i na negu kose na koju treba da obratite pažnju između dve posete salonu.

U pripremama za predstojeću sezonu, naši koloristi akcent stavljaju na svetlije nijanse sa zlatnim tonovima. Međutim, ove sezone nije u pitanju uobičajeno blajhanje za koje se mnoge dame odlučuju. Balajaž je prilično standardan tokom leta, ali ovog leta sa mekšim i toplijim tonovima. Brinete i crvenokose takođe su u trendu jer se zagasitije zimske nijanse menjaju i prilagođavaju danima ispunjenim suncem. Za šta god da se odlučite, održavanje zdravlja vaše kose treba da bude prioritet. Ključ ovog leta je da oživite pramenove sjajnim nijansama i produžite trajanje boje. Korišćenje proizvoda za negu kose sa adekvatnim sastojcima, pomoći će u obnavljanju pH ravnoteže i intenziviranju sjaja. Ovo su neke od preporučenih nijansi za leto, a sigurni smo da ćete pronaći onu koja će ovog leta vas učiniti posebnim. 

Đumbir – lešnik

Suprotno popularnom verovanju, brinete takođe mogu biti dobra polazna tačka za one koji žele da pređu na zasićenije nijanse poput crvene ili bakarne. Ako niste spremni da u potpunosti uskočite u intenzivno svetlu nijansu, odlučite se za suptilnu promenu sa bojom lešnika i/ili đumbira. Osnova ovog izgleda leži u toploj bazi od kakaoa koja je naglašena bakrom za hladniji ton. Iako je lakše održavati je od živopisnih crvenih ili svetlo plavih tonova, ovakva promena boje i dalje zahteva održavanje. Izbor odgovarajućih proizvoda za negu i dodavanje sjaja kosi ne samo da unapređuje vašu rutinu nege kose, već pomaže i da se zadrži boja.

Balajaž

Mora se priznati da je leto godišnje doba  ispunjeno brojnim uzbuđenjima, avanturama i dugim, sunčanim danima ispunjenim zlatnim tonovima koji se prelivaju i u palete boja za kosu. Ovog leta, balajaž je oslobođen pepeljastih tonova koji su bili popularni ranijih godina. Sa prirodnijim pristupom, balajaž je sada u tonovima meke samurovine i medene plave koji postepeno prelaze iz tamnijeg korena. 

Zlatna brineta

Zlatno-smeđi tonovi se takođe vraćaju ove sezone sa bogatim smeđim nijansama. Sa savršenom mešavinom dubokih zemljanih tonova i zlatastih pramenova, ovaj trend je lak način za brinete da osveže svoju boju uz vrlo malo održavanja. Letnji dani pored mora ispunjeni suncem biće savršena scenografija za ove intenzivne nijanse, a uz bogatu paletu Revlon Professional boja za kosu, otkrićete da i sami možete da postignete zadivljujuće rezultate

U tonu sa zalaskom sunca

Ako tražite nešto dramatično, ova eksplozija boja u tonovima zalaska sunca trebalo bi da ispuni očekivanja. Sa živopisnim bojama poput ovih, najbolje je da zakažete farbanje u salonu kako biste održali kosu zdravom i sprečili njeno oštećenje. Izazovi leta, poput morske soli, sunca i hlora u bazenima mogu brzo da izblede boju, pa je potrebno da je redovno osvežavate hranljivim toniranim maskama i preparatima za farbanu kosu.

U bojama klasja

Iako su tonovi pšenice bili popularni početkom 2000-ih, ove sezone se opet vraćaju, ali u nešto drugačijem izdanju. Naime, ovog leta boja pšenice je zaista boja pšenice – organska, ne zamišljena, a ovaj pepeljasto zlatni ton je sve traženiji i u salonima. Idealan je za svetlije brinete ili tamno plavu osnovu, zahvaljujući hladnom reflektujućem efektu pepeljastih tonova.

Kao bakarni novčić

Možda ste primetili da prirodni tonovi kose ove godine imaju prednost, ali to ne znači da se ne mogu osvežiti letnjim sjajem. Ako je vaša prirodna kosa tamnija, ova boja bakra može biti samo nijansa kojom ćete osvežiti svoj stil. Za svetliju osnovu, ovo može biti smo iskorak u novu letnju avanturu.

Svetliji vrhovi

Verovatno se većina vas seća kako smo u srednjoj školi eksperimentisali sa limunom za posvetljivanje vrhova, međutim,  u odraslom dobu ovakav poduhvat treba da prepustite profesionalcima. Ideja je da se kosi da mekani, svetli ton sa fokusom na krajevima. Ova tehnika je veoma tražen letnji izgled za plavuše zbog osećaja  frizure sa plaže. Osim šampona za zaštitu boje i regeneratora, ova boja zahteva i da se posvetite hidrataciji i dubinskom hranjenju kose kako ne bi došlo do oštećenja. 

Ukoliko vam je potreban savet ili inspiracija, pišite nam na saveti@vsdtrade.com

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.