Kako izaći na kraj sa kosom koja se stalno mrsi?

Nije nikakva tajna da održavanje duge i lepe kose zahteva odgovarajuću negu. Ipak, moramo se složiti da ono što najviše frustrira u vezi sa dugom kosom (osim što joj je potrebna čitava večnost da se osuši) jeste to što se konstantno mrsi. To ne samo da oduzima mnogo vremena, već raščešljavanje može da bude bolno i dovede do oštećenja kose. Ukoliko su vam ovi problem poznati, pročitajte naš blog za najbolje savete u vezi sa raščešljavanjem kose i sprečavanjem njenog neprestanog mršenja.

Zašto se kosa uopšte mrsi?

Postoji nekoliko razloga za mršenje kose – tekstura, učestalost češljanja, izloženost vetru, ali i zdravlje kose. Velika je verovatnoća da će vam se kosa mrsiti ako je:

·     Gusta i kovrdžava

·     Duga i tanka

·     Suva i oštećena

·     Ne češljate je u toku dana

·     Spavate puštene kose

Svidelo vam se to ili ne (ne, naravno), vaša kosa, kao i ekstenzije, će se konstantno mrsiti ako se uklapate u neku od gore navedenih kategorija. Tačno je da ne postoji magična formula da sprečite mršenje kose, ali postoje određene stvari koje možete da uradite da biste ga sveli na najmanju moguću meru i sprečili štetu koja nastaje raspetljavanjem kose.

Nikada ne preskačite regenerator. Kondicioniranje vaše kose nakon pranja vratiće joj vlagu, ostavljajući je glatkom i manje je verovatno da će se zamrsiti. Najbolje je da nanesete regenaror nakon pranja kose, a zatim nastavite sa pranjem tela i pevanjem pod tušem pre nego što je isperete. Ovo će dati regeneratoru dodatno vreme da ga kosa upije i da povećate njegov efekat. Caviar Smoothing Anti-Frizz Conditioner na bazi mešavine ulja (abisinsko, avokado, kamilica) učiniće vašu kosu glatkom i lakšom za raščešljavanje i daće joj svilenkast, mladalački izgled.  

Obavezno dodajte ulje za kosu u svoju rutinu. Caviar Smoothing Anti-Frizz Nourishing Oil, lagano hranljivo ulje za negu kontroliše stvaranje kovrdžica do 72 sata, a kosu čini glatkom, svilenkastom i mekanom na dodir.

Koristite masku za kosu najmanje jednom nedeljno. Nanošenje maske za kosu jednom nedeljno, čak i ako traje samo 30 minuta, značajno će poboljšati stanje vaše kose. Maske za kosu su brzi, veoma moćni tretmani koji vraćaju kosi neophodnu vlagu i izgubljene hranljive materije, čineći je svilenkastom, sjajnom, zdravom i manje sklonom mršenju. 

Preporučujemo Equave Hydro Detangling, regenerator obogaćen keratinom koji će dubinski regenerisati čak i najoštećeniju vlas, sprečava mršenje kose i čini je lakom za raščešljavanje. Deluje momentalno, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko pranja.

Tokom toplijeg dela godine, kosu je uvek potrebno zaštiti i od delovanja sunčevih zraka, jer oni mogu da oslabe vlas, a samim tim da je učine sklonom lomljenju i cvetanju. Equave Sunprotect Detangling Conditioner rešava više problema odjednom – kosu čini lakom za raščešljavanje čak i kada je mokra, štiti je od UV zraka, hrani i obnavlja na svim nivoima.

Koristite široki češalj. Iako je možda lakše koristiti četku jer je „brža“, upotreba češlja sa širokim zupcima (ili posebne četke za raščešljavanje) je mnogo bolja ideja, posebno kada se uzme u obzir zdravlje vaše kose. Ne samo da će efikasnije razmrsiti kosu, već ćete je na taj način zaštiti od kidanja i oštećenja. Počnite od dna čvora i strpljivo češljajte dok je potpuno ne razmrsite.

Ako je vaša kosa sklona mršenju, verovatno nije dobra ideja da je puštate ceo dan (posebno na vetru) bez češljanja. Četkajte kosu dva do tri puta dnevno četkom sa mekim čekinjama, posebno pre tuširanja i pre spavanja. Ako kosu češljate nakon tuširanja, obavezno koristite vlažnu četku jer fleksibilne čekinje neće oštetiti vašu kosu ili dovesti do njenog lomljenja.

Zaštitite kosu dok spavate. Ukoliko ste se pronašli u ovoj priči, verovatno znate i da kosa može da se zamrsi i dok spavate. Do toga dolazi usled trenja vaše kose o jastuk kada se okrećete u snu. Kako biste sprečili mršenje kose u toku sna, preporučujemo da kosu spletete u pletenicu ili je skupite u labavu punđu.

Sve u svemu – udahnite duboko, naoružajte se strpljenjem i priuštite svojoj kosi negu kakvu zaslužuje. Tačnije, učinite rasčešljavanje kose nečim čemu ćete se radovati, a ne čega ćete se plašiti. Pustite svoju omiljenu pesmu i uzmite čašu svog omiljenog pića – možda zvuči neobično, ali ako sebi odvratite pažnju nekom od svojih omiljenih aktivnosti, bićete mnogo strpljiviji sa svojom kosom.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa negom vaše kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.