Frizura za Oskara

Dodela Oskara samo što je završena, a pažnju gledalaca širom planete podjednako privlače dobitnici nagrada koliko i njihove toalete i frizure. Pre nego što se osvrnemo na najbolje frizure ovogodišnje dodele najprestižnije filmske nagrade, prisetimo se nekih od najboljih frizura u istoriji Oskara. Bilo je tu raskošnih lokni, oštrih, geometrijskih oblika, atraktivnih šiški i arhitektonski komplikovanih punđi. Od kovrdžica Lupite Njongo do lažnog boba Kejt Vinslet, ove frizure su, bez sumnje, zaslužile nagradu.

Bez obzira da li tražite ideje za glamurozni noćni izlazak sa prijateljicama ili samo želite da budete u toku sa trendovima vodećih svetskih glumica, pogledajte naš izbor najboljih frizura Oskara. I odmah pozovite svog frizera da neku od njih I isporobate. 

1954 – Savršena “pixie” frizura Odri Hepbern je već odavno postala legenda. Sveži, dečački izgled sa proređenim šiškama i njen prepoznatljivi osmehom dobro su poznati svim ljubiteljima filmova Doručak kod Tifanija i Praznik u Rimu. Ne treba posebno isticati da je ova frizura veoma popularna i danas i da ju je 2002.godine, uz manje izmene, nosila i Hale Beri.

1970 – Glamurozna frizura Elizabet Tejlor je dokaz da određeni stilovi nikada ne izlaze iz mode. Podignuta kosa uz varijacije sa ili bez kika i ukrasa, ravna ili kovrdžava aktuelna je i više od 50 godina nakon što je čuvena Liz vladala Holivudom. U kombinaciji sa njenim čuvenim, spektakularnim nakitom, njene raskošne lokne bile su apsolutni hit ceremonije. 

1983 – Šer i njene epske kovrdže. Ova raskošna frizura i dramatične lokne samo su deo nezaboravnih stajlinga koji su tokom godina obeležili njeno pojavljivanje na crvenom tepihu. Romantična, ležerna frizura koja čak i najsvedeniju modnu kombinaciju čini glamuroznom.

1996 – Nostalgična frizura Vinone Rajder. U pitanju su talasi koji podsećaju na bob koji i damama sa dužom kosom omogućavaju da nose kratke frizure. Ovaj stil omiljen je među holivudskim zvezdama još od dvadesetih godina prošlog veka, a ova vintage frizura je i danas čest izbor modnih kreatora, stilista i poznatih ličnosti.

2005 – Klasična punđa Natali Portman. Bez obzira na priliku, Natali Portman uvek polazi za rukom da bez mnogo napora izgleda šik i sofisticirano, a opet prirodno i opušteno. Klasična punđa ballerina u kombinaciji sa efektnom trakom je odličan izbor za posebne prilike, ali i one dane kada vam kosa nije reprezentativna.

2012 – Savršen konjski rep Gvinet Paltrou. Ova superšik frizura spreda izgleda kao lažni bob sa dubokim razdeljkom, a u stvari je u pitanju konjski rep koji vizuelno dodaje volumen njenoj ravnoj i donekle retkoj kosi.

 2018 – Serše Ronan i vanvremenski bob. Mlada Irska glumica pokazala je da frizure za crveni tepih ne moraju uvek biti glamurozne i spektakularne. Serše je sa ravnim bobom izgledala neodoljivo ističući u prvi plan trend prirodnog izgleda koji poslednjih godina vlada i Holivudom. 

Očekivano, i ovogodišnja dodela Oskara je bila prilika da se prikažu vodeći trendovi u visokoj modi, ali i da slavne glumice prikažu bravure najpoznatijih svetskih frizera. Ležerni talasi Penelope Kruz su apsolutni hit ovog proleća, a španska glumica je po ko zna koji put pokazala kako je glamur pitanje stava, a ne samo izbora odeće ili frizure.

Od romantične frizure Nikol Kidman, preko bujne grive Venus Vilijams, savršenih talasa Džesike Čestejn nalik Zlatnom dobu Holivuda i neuredne Zendajine punđe, jasno je da novi vetrovi duvaju i Holivudskom A listom.

Vreme spektakularnih frizura koje su podsećale na umetničke instalacije je očigledno prošlo, a Holivud je prigrlio prirodniji izgled. A, ko zna, možda za nekoliko godina ili decenija crvenim tepihom Dolbi Teatra ponovo budu šetale lepotice sa dijademama poput Liz Tejlor.

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.