Frizure za venčanja

Još uvek niste osmislili savršenu frizuru za svoj veliki dan? Svaki element vašeg svadbenog izgleda treba da odražava vašu ličnost i stil – a vaša kosa nije izuzetak. Ove godine očekujemo povratak mnogih omiljenih trendova svadbenih frizura, poput glamuroznih talasa i elegantnih punđi, ali u igri su i neki novi, nestandardni stilovi. Jasno je – kada su svadbeni stilovi u pitanju – da nema pravila, a najbolja preporuka koju možemo da vam damo je da, kao i u izboru partnera – pratite svoje srce!

U nastavku pročitajte o preporukama stručnjaka za savršene frizure za venčanje, od onih inspirisanih grunge kulturom do elegantnih dodataka za kosu i prirodnih tekstura. Kada pronađete inspiraciju za kosu, najbolje je da se obratite profesionalnom frizeru koji to može da izvede.

Visoka punđa

U pitanju je tradicionalna frizura – sa modernim zaokretom. Brojne dame se odlučuju za ovaj kultni stil 1990-ih, koji su nekada nosile poznate ličnosti poput Sindi Kraford i Ališe Silverstoun. Frizura se vratila u modu krajem 2022. godine, a stilisti imaju sve više zahteva za ovom elegantnim, a opet nonšalantnim izgledom. Idealan je za mlade koje žele da se osećaju izazovno na dan svog venčanja. Iako je ovaj stil idealan za dugu kosu, može se raditi sa različitim teksturama kose, od kovrdžave i ravne do fine ili guste. Savršena je dopuna svilenoj haljini sa visokim dekolteom ili haljinom sa v-izrezom, a u svakom slučaju će privući pažnju. 

Za nešto drugačiji izgled, zamolite svog stilistu za punđu sa neurednim loknama podignutim visoko i proređenim šiškama. Prihvatanje teksture i manje fokusiranje na perfekcionizam je ključ za savršen, autentičan izgled. Obavezno imajte pri ruci presu za uvijanje i lak za kosu za volumen ako bude potrebno da popravite frizuru u toku slavlja. 

Zaglađena punđa

Ovaj prepoznatljivi stil još uvek je visoko na listi omiljenih i sva je prilika da će tako biti i ove godine. Od Hejli Biber do Paris Hilton, brojne poznate ličnosti su birale ovaj uglađeni i sofisticirani stil za svoje venčanje. Ako je vaš stil prefinjena elegancija, arhitektonski precizna punđa je oličenje onoga što tražite. Jednostavnost izgleda će izdržati test vremena, a može se raditi na različitim dužinama kose. Osim toga, izgledaće zaista šik, bez obzira da li nosite svedenu haljinu u kućnom venčanju na verandi ili balsku haljinu u francuskom zamku. Da li smo spomenuli da se ovaj stil divno kombinuje sa cvećem? 

Glamurozne lokne sa razdeljkom na stranu

Besprekorni talasi u stilu Zlatnog doba Holivuda su vanvremenski deo svadbenih ceremonija – od Rijane do Džesike Čestejn, ovaj izgled se često može videti i na crvenom tepihu. Omiljen je jer ga je lako napraviti, a izgleda kao da je u njega uloženo mnogo truda. Da biste ovaj trend nadogradili za 2023. godinu, dodajte kopču od bisera ili ukrasnih kamenčića na suprotnu stranu od lokni, za ekstra glamurozan efekat.

Gusta kosa je idealna za bočne lokne jer stvara punoću. Ako vam je kosa tanja, ne brinite, budući da se ekstenzijama bez problema može dodati potrebni volumen. Takođe, u zavisnosti od dužine i gustine vaše kose, verovatno ćete morati da dodate ukosnice kako biste kosu držali na jednoj stranu. Krajnji rezultat? Dostojan crvenog tepiha!

Razdeljak na sredini sa uvučenim šiškama

Razdeljak na sredini je uvek bio popularan izbor za neveste jer stvara prelepu ravnotežu i ističe simetriju lica. U 2023. godini, ovaj trend svadbene frizure dobija šarm starog Holivuda vraćanjem šiški unazad (iza ušiju), fokusira pogled na lice i još više ističe vaše crte. Ova klasična frizura odličan je izbor za “It girls”. Ne samo da je neverovatno sofisticirana, već je i praktična, budući da drži kosu dalje od lica. Dobro izgleda na skoro svim tipovima i teksturama kose, bilo da ste gošća, deveruša ili mlada.

Zatražite od frizera svetlije pramenove kako bi se dodatno istakla prefinjenost frizure. Možete čak da koristite i dodatke kako bi šiške bile „na mestu“ čitavog dana. Šnale dodaju sladak i ženstveni dodir svakoj frizuri, savršene su za mladu koja želi da nosi puštenu kosu, a da je istovremeno drži podalje od lica.

Pramenovi sa strane

Dok su „zavesa“ šiške dominirale poslednjih nekoliko godina, jednostavni pramenovi koji uokviruju lice vraćaju se u centar pažnje. Zaglađena kosa u punđu i nežni pramenovi sa strane odličan su izbor ako želite da dodate malo „karaktera“ svojoj svadbenoj frizuri. Umesto tupih šiški koje ste nosili u srednjoj školi, ovaj stil je strateški oblikovan tako da ima teksturiranu dimenziju. Ovaj trend svadbene frizure će izgledati apsolutno fantastično i za polupodignute stilove i za tradicionalne frizure. 

Ležerne lokne

Prirodna lepota nastavlja da vlada 2023. godine, a lepršave, ležerne lokne nisu izuzetak. Ova frizura je prava definicija slatkog i jednostavnog, bez većeg napora. Za koga je savršen: Ako ste minimalista, ova frizura je idealna za vas. Odličan je izbor za svakoga ko ne želi da koristi gomilu proizvoda u svojoj kosi ili da provede svoju prvu bračnu noć izvlačeći igle i ukosnice.

Profesionalni frizer vam može pomoći da stvorite ovaj izgled bez napora, ali ako planirate da to radite sami, koristite alate za uvijanje. Da biste postigli što prirodniji izgled, menjajte smer uvijanja. Nežno očešljajte kosu nakon toga, i voila!

Svadbeni stilovi se neprestano menjaju, ali ono što ostaje nepromenjeno jeste važnost da tog posebnog dana uživate okruženi ljudima koje volite. Bez obzira na izbor frizure, budite sigurni da ćete izgledati fenomenalno. 

Ukoliko imate nedoumica oko izbora frizure, pišite nam na saveti@vsdtrade.com a mi vam želimo vam puno sreće u predstojećem zajedničkom životu

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.