Hit prolećne frizure za muškarce

Imajući u vidu da se trendovi vezani za muške frizure ređe menjaju nego trendovi u ženskim frizurama, mnogi će biti oduševljeni kada čuju da će neki od omiljenih prošlogodišnjih stilova biti hit i ove sezone. Sa druge strane, ova godina svakako donosi određene novitete, pre svega u smislu favorizovanja prirodnog izgleda. Granice između muških i ženskih frizura sve tanje, a za muškarce ubuduće sve dolazi u obzir – od ekstremno duge kose do atraktivnih boja koje su ranije bile privilegija lepšeg pola.

Od smelih rezova i boja do najrazličitijih dužina i stilova, muška lepota i nega kose konačno dobijaju zasluženo mesto. Inspirisana modom iz 80-ih i 90-ih, ova godina će biti u znaku nostalgije i prirodnog, pomalo divljeg izgleda. Bez obzira da li želite frizuru koju ne treba previše održavati ili tražite nešto sofisticiranije što zahteva više nege i stilizovanja, sigurni smo da ćete u našim predlozima pronaći nešto što vam odgovara. Ideje koje vam predstavljamo odgovaraju različitim oblicima lica tipovima kose i životnim stilovima.

Mullet

Jedna od najpoznatijih muških frizura 80-ih godina, poznata kao mullet suvereno će vladati i ovom sezonom. Iako će neki sa negodovanjem reagovati na ovaj trend, mullet frizura je idealna za period rasta kose, a vama ostaje da je dodatno stilizujete i stepenujete po želji. Za prefinjeniji izgled, možete da se odlučite za fade sa strane, a ako ste dovoljno hrabri probajte neonske boje u nijansama zelene, plave ili ružičaste. 

Naredni korak u puštanju kose, ali i jedan od vodećih trendova ove sezone, je takozvani wolf cut. Kosa je kratka sa prednje strane, duža pozadi, a frizura je prepoznatljiva po svom atraktivnom obliku i idealna je za one koji neguju opušteniji stil.

Quiff

Gotovo sve klasične frizure se povremeno vraćaju u modu. Neke se pojavljuju pod novim imenima, a druge zadržavaju stare nazive. Jedna od klasičnih muških frizura iz 80 -ih koja je preživjela test vremena je bez sumnje quiff. Ovo je frizura sa kojom ne možete da pogrešite, a kada se odlučite za nju, shvatićete zašto je bila toliko popularna 80-ih godina, posebno među političarima i poslovnim ljudima. Osim što je laka za upravljanje, ova frizura je i neverovatno svestrana i možete je nositi u formalnim i manje formalnim prilikama.

U zavisnosti od svog životnog stila, možete se odlučiti za kratki « spikey », visoki pompadur, razbarušeni ili uredni, savršeno zaglađeni quiff. Jednostavna, a sofisticirana, elegantna, ali ne i monotona, ležerna, ali ne i neuredna – quiff frizura sa kraćim delovima sa strane i dužom kosom na vrhu je klasik među muškim frizurama i pristaje muškarcima svih godina.

Jheri Curl

Nakon klasičnog quiff-a, sledeća frizura koju predlažemo je nešto dramatičniji Jheri Curl. Ova legendarna frizura bila je hit 80-ih godina prošlog veka, a za toliku popularnost bio je zadužen nesumnjivi kralj popa Majkl Džekson. Muškarcima sa prirodno kovrdžavom kosom neće biti teško da oblikuju ovu frizuru, dok za one sa prirodno ravnom kosom, to može biti izazov.

Shag

Smeliji muškarci mogu da probaju ovaj ležerni „upravo sam ustao iz kreveta“ stil koji je prisutan već nekoliko decenija. Za ovu frizuru kosa treba da bude ošišana kratko i izgleda „tršavo“. Idealna je za muškarce koji ujutru ne žele da odvoje previše vremena za sređivanje frizure.

Shag je svestrana frizura koja odgovara svim tipovima kose i pruža moderan, ležeran izgled za muškarce koji žele da izgledaju trendi bez mnogo napora. Bez obzira da li imate gustu, ravnu, talasastu ili kovrdžavu kosu, shag može biti prava frizura za vas. Nekima će odgovarati kratka, čupava frizura sa razbarušenim pramenovima, dok će drugi možda odabrati srednju dužinu kose za nešto lepršaviji stil. Važno je da uprkos ležernosti, frizura ne izgleda neuredno, pa preporučujemo da redovno posećujete svog frizera.

Fade

Bez obzira što je izgledalo da fade polako izlazi iz mode, čini se da će i ove godine biti jedna od omiljenih frizura. Veoma popularna među muškarcima različitih godina, fade frizura podrazumeva postepeni prelaz između različite dužine kose, do takozvane “nularice”. Fade je dobar izbor za one koji naginju elegantnijem stilu, ali i one koji vole moderniji izgled. U svakom slučaju, za ovu frizuru će vam biti potrebna pomoć frizera, budući da prelaz u svakoj varijanti mora biti urađen savršeno.

Ukoliko preferirate kraću kosu, možda je najbolje da se odlučite za takozvani crew cut. Klasični crew cut ima grublje rezove I izgleda donekle nedovršeno sa kratkom teksturom na vrhu i blagim fade-om sa strane.

Kada govorimo o kosi, muškarcima je, isto kao i ženama, dozvoljeno da eksperimentišu i da novom frizurom promene svoj stil. Nova frizura može biti idealna promena za nastupajuću sezonu, a sigurni smo da će izbor neke od predloženih frizura biti pun pogodak.  

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.