Šta su zapravo sulfati i da li su dobri za vas?

U današnjem rastućem broju ‘čiste’ i ‘prirodne’ lepote, šamponi bez sulfata stiču priznanje zbog svojih brojnih prednosti. Ovi proizvodi obično ne sadrže sulfate kao što su natrijum lauril sulfat (SLS) i natrijum lauret sulfat (SLES), koji nude bogatu penu i dubinsko čišćenje, već umesto toga formule bez sulfata nude nežnije čišćenje sa različitim benefitima.

Zašto preći na njih?

Dok sulfati efikasno vezuju ulje, prljavštinu i ostatke proizvoda,  pojedinci preferiraju da uklone nečistoće bez uklanjanja svih prirodnih ulja sa kose, na taj način pomažući u održavanju uravnoteženog mikrobioma skalpa uz postizanje čiste i hidrirane kose.

Šta su sulfati?

Najčešći sulfati u proizvodima za negu kose uključuju: natrijum lauril sulfat (SLS), natrijum lauret sulfat (SLES), amonijum lauril sulfat (ALS) i amonijum lauret sulfat, i oni obično stvaraju bogatu penu i pružaju dubinsko čišćenje. Međutim ako još uvek volite meku i nežnu penu, ali želite da usvojite formulu bez sulfata ili jednostavno želite više izbora za vašu kosu, razmislite o proizvodima poput Eksperience koji nudi asortiman veganskih formula bez nepotrebnih boja i silikona. Sa preko 76% sastojaka prirodnog porekla, proizvodi su posvećeni ekološkoj održivosti i pružaju profesionalne performanse, osiguravajući čistu i efikasnu rutinu nege kose. 

Da li je šampon bez sulfata pravi izbor za vas?

Dok sulfati dominiraju u dubinskom čišćenju i eliminisanju ostataka, oni možda nisu pogodni za svakoga, posebno za one sa farbanom kosom. Istraživanje alternativa bez sulfata može pružiti rešenje koje bolje odgovara individualnim potrebama i preferencijama nege kose. 

Skalp: Prilagodljivo čišćenje uz sulfate može ukloniti ne samo prljavštinu i ulje već i neka prirodna ulja skalpa (sebum). Šamponi bez sulfata takođe čiste, ali mogu biti bolji izbor ako često perete kosu. 

Posvetljivanje boje: Za one sa farbanom ili hemijski tretiranom kosom, korišćenje alternative bez sulfata može pomoći u očuvanju dugotrajnosti i intezivnosti boje kose. Koristite naše Nutri Color Filters kod kuće i u salonu! Ove polutrajne tretmanske maske za boju pomažu u osvežavanju boje dok neguju kosu. Takođe 45 Days, blagi šampon sa kondicionerom, bez sulfata, neguje i hrani kosu, boreći se protiv isušivanja i lomljivosti uobičajenih kod farbane kose. Revlonissimo 45 days nadomešćuje progresivni gubitak boje taloženjem pigmenata i stvara zaštitni film koji održava boju do sledećeg farbanja.Restart color je šampon bez sulfata sa dvostrukim dejstvom, koji stvara kremastu penu, pomaže u balansiranju mikroba skalpa i štiti farbanu kosu od oksidativnih agenasa. Pojačan sa prirodnim akai ekstraktom, poboljšava intenzitet i sjaj boje i i smanjuje poroznost kose.

Umirivanje: Ako imate suv ili osetljiv skalp, koristite naš Moisturizing Re/Start Hydration losion za skalp da ga umirite. 

Obnova oštećene koseOlaplex koristi inovativnu, patentiranu tehnologiju koja obnavlja i jača oštećene disulfidne veze u kosi, čineći je jačom, i pružajući joj dugotrajnu zaštitu i zdravlje.Svi Olaplex proizvodi su bez sulfata, što ih čini pogodnim za sve tipove kose, uključujući i obojenu kosu.

Dubinska hidratacijaQiqi proizvodi obezbeđuju dubinsku hidrataciju, obnavljaju oštećene vlasi i pružaju dugotrajnu zaštitu od spoljnih uticaja, bez sulfata. Qiqi tretmani za salone, kao i hidratantna maska i specijalizovani šampon i kondicioner, pružaju sveobuhvatnu negu za suve i oštećene vlasi.

Opcije bez sulfata za kovrdžavu kosu: Za talasastu i kovrdžavu kosu preporučujemo upotrebu nežnog sredstva za čišćenje koje efikasno pere kosu i skalp dok čuva njihovu prirodnu ravnotežu i nivo hidratacije. Za ovakav tip kose predlažemo Re/start Curls Nourishing cleanser zajedno sa Re/start Curls asortimanom. Ovi hidratantni proizvodi su kreirani da obnove prirodna ulja vaše kose, ističući maksimalnu definiciju kovrdža i poboljšavajući jedinstvenost prirodno kovrdžave kose. 

Uz pravi pristup i odgovarajuće proizvode, možete sa samopouzdanjem prihvatiti i slaviti sve tipove kose. Svoje omiljene proizvode možete poručiti  na našoj online prodavnici.

Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom odabira pravog proizvoda za vašu kosu, kontaktirajte nas na info@vsdtrade.com ili putem društvenih mreža.

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.