Upoznajte RE/START Curls – inovativnu negu kovrdžave kose

Industrija nege kose je kroz istoriju prednost davala ravnoj kosi. To je mnoge kovrdžave devojke sprečavalo da postignu pun potencijal svoje kose, kao i da stilizuju i neguju je na pravilan način.  

Međutim, rastući trend prirodne nege kose i svest o važnosti nege kose učinili su da žene, a i muškarci, sve više prihvataju prirodnu teksturu svoje kose. Prirodno je novo normalno! Naglasak je na osećaju slobode, samoizražavanja i individualnosti. Kovrdžavi su spremni da odbace uske standarde lepote i izraze se kako žele. 

Ono što je važno spomenuti jeste da nisu sve kovrdže iste.  Svaki tip kovrdžave kose zahteva posebnu vrstu proizvoda za negu. Upravo ovim su se vodili i stručnjaci iz Revlon Professional u kreiranju RE/START Curls kolekcije namenjene različitim tipovima kovrdžave kose.

Nega kovrdžave kose

Korišćenje neadekvatnih proizvoda za vaš tip kose može opustiti vaše kovrdže, oštetiti kosu i kožu glave i omesti vaše napore da na pravilan način brinete o svojoj raskošnoj kosi. Postoje različiti tipovi kovrdžave kose – talasasta, kovrdžava (sa sitnim ili krupnim kovrdžama) i tršava (sitnije, definisane kovrdže, cik-cak oblik) i svaka ima karakterističan izgled. Pored izgleda, važno je da poznajete gustinu, debljinu i opšte stanje svoje kose.

Profesionalci u nezi kose slažu se da je proizvod koji bi svaka kovrdžava žena trebalo da koristi neko od dnevnih ulja za kosu u skladu sa tipom kovrdža. Prirodna ulja za kosu višestruko su korisna za kosu i vlasište i obavezan su deo rutine nege kovrdžave kose. Osim dodatne hidratacije, ulja za kosu stimulišu rast kose, sprečavaju njen gubitak i sjajna su za oblikovanje kovrdža. 

Kada je nega kovrdžave kose u pitanju, pravila su uglavnom ista kao i za ostale tipove kose:

Birajte blage šampone, poput RE/START Curls Nourishing Cleanser sa dvostrukom dejstvom i formulom na bazi ulja jojobe i veganskih biomimetičkih lipida, doprinosi balansiranju mikrobioma skalpa, neguje i hidrira različite tipove kose – od talasaste do izrazito kovrdžave kose. Kosi vraća prirodna ulja i pruža ultimativnu definiciju kovrdža.

Posle pranja, na kosu nanesite regenerator. Prirodno kovrdžava kosa često je suva budući da prirodna ulja, zbog kovrdži, teško stižu do krajeva vlasi. RE/START Curls Nourishing Conditioner hidrira kosu, obezbeđuje dugotrajnu definiciju kovrdža i zaštitu od toplote. Vraća kosi prirodna ulja i vlažnost tako što zatvara kutikulu, omogućava kontrolu frizza i elastičnost kose. Rezultat su mekane, lepršave kovrdže.

Zaštitite kovrdže prirodnim uljem ili serumom za kovrdžavu kosu.

RE/START Curls Transformative Oil je višenamensko ulje obogaćeno sa prirodnim uljima (95%) za lepršave kovrdže. Može se koristiti pred pranje, za definisanje ili osvežavanje kovrdži, ali i dan

nakon pranja kako bi se kovrdže ponovo aktivirale. 

 Izbegavajte sušenje kose fenom, a ako to radite, udaljite fen od glave i koristite difuzer.

·    Uvijte kosu peškirom nakon pranja i izbegavajte grubo trljanje i brisanje krajeva.

·    Koristite hranljive maske kako biste održavali vlažnost kose.

·    Šišajte krajeve barem na dva meseca.

·    Koristite češalj sa širokim zupcima budući da četka ne može lepo da razdvojiti kovrdže, a i da biste izbegli lomljenje dlake.

·    Koristite proizvode za stilizovanje namenjene kovrdžavoj kosi. RE/START Curls Defining Cream se ne ispira, a kovrdže definiše i obezbeđuje im zaštitu od toplote. Specijalna formula na bazi jojoba ulja i mešavine šećera zaglađuje kosu i omogućava kontrolu frizza. Vaše kovrdže biće lepršavije nego ikada pre! Dobar izbor je i RE/START Curls Refreshing Tonic, osvežavajući tonik koji obezbeđuje dugotrajnu kontrolu frizza.

Kovrdžava kosa je specifična i jedinstvena, a njena nega veoma delikatna, Ukoliko niste sigurni koja je prava rutina nege za vaš tip kose, pišite nam na saveti@vsdtrade.com, a naši stručnjaci će vam pomoći da svoju moćnu kovrdžavu kosu učinite još moćnijom.

U međuvremenu, RE/STARTujte svoje kovrdže sa nekim od navedenih proizvoda koji će vašu kosu učiniti zdravijom, bujnijom i lepršavijom nego ikada pre.

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.