Zaštita kose od vlage tokom hladnih dana

Složićete se da nas zima nas podseća na praznike, sjajno vreme provedeno sa prijateljima i porodicom i mnogo razloga za slavlje! Međutim, zajedno sa svim toplim i prijatnim trenucima, dolazi i loše vreme koje nije uvek naklonjeno vašoj kosi. Između hladnog vazduha spolja i toplog, suvog vazduha unutra, vaša kosa se stalno prilagođava drugačijim uslovima što je može učiniti suvom ili dovesti do neželjenog kovrdžanja.

Nega kose u toku zime može prilično da utiče na kvalitet vaše kose. Zimsko vreme – vetar, niske temperature i vlaga – priličan je izazov za sve teksture i tipove kose. Kao i koži, kosi je potrebna zaštita od hladnoće da bi ostala meka i zdrava i ponekad izgleda kao da je potrebno previše vremena i truda za ispravljanje ili uvijanje kose, odnosno pravljenje frizure koju će vlaga ionako pokvariti.

Isprobajte ove savete za negu kose i zaštitite je od hladnoće, vetra, statičkog elektriciteta, vlažnog vremena i toplote u zatvorenom prostoru.

Zašto vlaga loše, utiče na kosu?

Da biste razumeli zašto vlaga čini kosu kovrdžavom, važno je podsetiti se šta je kosa zapravo. Svaki pramen kose se sastoji od puno uzdužnih cevčica keratina, koje su povezane kao snop. Vlažnost u vazduhu izaziva promenu u načinu na koji se ovi proteinski snopovi u kosi vezuju zajedno.Ove snopove drže zajedno dve vrste veza: veoma jake disulfidne veze koje se uglavnom kidaju trajnim tretmanima uvijanja i ispravljanja) i slabije vodonične veze, koje se razbijaju vodom. Kada navlažite kosu, ona prekida vodonične veze, čineći kosu upravljivijom, a kada se osuši, nove veze će se formirati u novom obliku u kome je kosa i ona će ostati u tom obliku.

Vlaga u vazduhu takođe razbija vodonične veze, uzrokuje da vlas postane deblja, a to znači da kosa postaje talasasta ili kovrdžava kada se osuši u svom novom obliku. Upravo je ovo kovrdžanje problem sa kojim se mnogi susreću tokom vlažnog, zimskog vremena, a vlagu svakako treba da imate na umu prilikom stilizovanja kose u ovo doba godine. Najvažnije je da zapamtite da kosa mora potpuno da se osuši pre stilizovanja, jer svaka vlaga koja ostane u kosi može da pokvari vašu frizuru. 

Adekvatna nega

Svi imamo ideje šta bi trebalo da radimo da bi kosa izgledala sjajno bez obzira na godišnje doba, ali moguće je da sve radimo pogrešno. Možda se toliko trudite da vaša suva kosa ne izgleda oštećeno, da izbegavate dubinsko čišćenje kose kada joj je najpotrebnije. Dubinski tretmani mogu da spreči prekomerno pranje kose i višestruko doprinose njenom zdravlju i svežini. 

Takođe, nemojte samo oprati kosu i nastaviti dan. U ovo doba godine, vašoj kosi će možda trebati dodatni hranljivi sloj. Birajte proizvode namenjene vašem tipu kose koji će je efikasno hidrirati i nahraniti, a istovremeno sprečiti kovrdžanje. Preporučujemo da operete kosu, a zatim nanesete deblji sloj vašeg omiljenog regeneratora, a zatim i maske za kosu.

Ako imate vremena, nemojte odmah ispirati masku, već je ostavite da odstoji na kosi. Možete da obavite nešto po kući, pročitate desetak strana knjige ili skrolujete kroz društvene mreže dok maska radi svoje! Nakon toga temeljno isperite kosu. Intenzivni tretman koji hidrira i hrani kosu i čini je mekom na dodir, bez neželjenog kovrdžanja, vaš je najveći saveznik tokom zimskih meseci.

Stilizovanje kose tokom zimskih meseci

Iako je primamljivo sušiti kosu dok ne postignete savršen izgled, zimskoj kosi obično treba manje pažnje. Pokušajte da prestanete sa stilizovanjem nekoliko minuta pre nego što biste to inače uradili i umesto toga ostavite kosu da se osuši na vazduhu nekoliko minuta.

Odaberite proizvode za stilizovanje koji će vašu frizuru održati “na mestu” uprkos vlažnom vazduhu. Eksperimentišite sa proizvodima razvijenim za različite teksture i možda ćete biti prijatno iznenađeni rezultatima! 

Predlažemo vam tri proizvoda sa kojima će vaš zinski stajling biti besprekoran!

·  Style Masters Brightastic – zagađenje i nepovoljni vremenski uslovi često su ključni razlog za beživotan izgled kose i nedostatak frizure. Brightastic prajmer za stilizovanje i anti-frizz serum daju besprekoran sjaj i kontrolu, čine je svilenkastom i upravljivom, lakšom za šišanje, češljanje i stilizovanje. 

·  Caviar Smoothing Anti-Frizz Nourishing Oil – lagano hranljivo ulje za negu koje kontroliše stvaranje kovrdžica do 72 sata. Uz ovo luksuzno ulje, vaša frizura će osatati netaknuta bez obzira na vremenske uslove. 

·   Olaplex No. 6 – obnavljajuća krema za stilizovanje koja eliminiše friz, hidrira, jača i štiti sve tipove kose. Olaplex patentirani aktivni sastojcima čine ovu koncentrovana kremi za zaglađivanje kose idealnom za sve tipove kose, pa čak i farbanu i hemijski tretiranu kosu. Olaplex No.6 jača i hidrira kosu, ubrzava vreme sušenja, eliminiše friz i izvijanje kose čak do 72 sata. 

Konačno, najbolji savet u vezi sa zimskom negom kosom je da nosite kapu ili šešir svaki put kada izlazite napolje. Nemojte previše da brinete o tome da da li će vam ovaj modni detalj pokvariti frizuru. Verujte nam, vaša kosa će vam biti zahvalna što ste je zaštitili od suvog vazduha koji oduzima vlagu, snega, vetra i kiše.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege kose tokom zime, pišite nam na saveti@vsdtrade.com.

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.