Svež i sjajan balayage tokom letnjih meseci: Saveti za održavanje boje

Balayage je jedan od najpopularnijih trendova u svetu koloracije, zahvaljujući svojoj sposobnosti da stvori prirodne prelaze boja koji odgovaraju svakom tipu kose. Ova tehnika omogućava frizerima da ručno nanose boju, stvarajući jedinstven izgled koji posebno dolazi do izražaja tokom leta, kada sunce naglašava njegove tonove.

Postoji nekoliko balayage tipova, uključujući klasičan balayage za suptilne svetlije pramenove, ombré balayage za intenzivniji prelaz između korena i krajeva, i flamboyage koji kombinuje oba efekta. Idealna je za sve tipove kose, ali posebno za srednje do dugu kosu, gde prelazi dolaze do izražaja. Takođe, dodaje dimenziju tankoj kosi, čineći je punijom. 

Leto je savršeno vreme za balayage, ali spoljni faktori mogu uticati na njegov izgled. 

Revlon Professional Balayage Care Cream  je ključni proizvod za očuvanje boje ove sezone.
 U pitanju je prvi veganski  tretman koji se ne ispira, za negu kose tretiranu balayage tehnikom. Tretman je naučno osmišljen da neguje i tretira specifične potrebe plave kose. Ova inovativna formula ne samo da održava intenzitet boje već i dubinski neguje kosu, čineći je mekom, sjajnom i lako upravljivom. Sadrži zaštitne sastojke poput ulja kamilice,  rekonstruišućih molekula i fito proteina koji pomažu u očuvanju boje od UV zraka i spoljnih faktora. Uz Restart balayage care kremu postići ćete održivi izgled lepe i zdrave kose sve do sledeće posete salonu. 

Koristite šampon i kondicioner bez sulfata i parabena da očuvate boju.
Kada birate šampon i kondicioner za zaštitu boje kose, važno je da tražite proizvode koji su specijalno formulisani za obojenu kosu. Potražite one koji ne sadrže sulfate jer oni mogu isprati boju i isušiti kosu. Takođe, šamponi i kondicioneri sa UV zaštitom pomažu u sprečavanju bleđenja boje uzrokovanog sunčevim zracima. Redovna upotreba ovih proizvoda pomoći će vam da zadržite intezitet  boje i zdravlje kose.

Zaštitite kosu od sunca. 
UV zraci mogu izbledeti boju kose, pa je važno koristiti sprejeve za kosu sa UV zaštitom ili nositi šešir kada ste izloženi direktnom suncu.

Hidrirajte kosu.
 Za pravilnu hidrataciju kose, posebno nakon balayage tretmana, važno je koristiti proizvode koji su bogati hranljivim sastojcima. Redovno korišćenje hidratantnih maski ili dubinskih tretmana, barem jednom nedeljno, može značajno poboljšati teksturu i izgled kose. 

Balayage tehnika zahteva redovno osvežavanje kako bi izgledala sveže i prirodno. Posetite svog frizera svakih 6-8 nedelja kako biste osvežili balayage i održali njegov prirodan izgled. Frizer može dodati nove pramenove ili osvežiti postojeće, čime se postiže dubina i dimenzija boje. 

Pored redovnih poseta frizeru, kod kuće možete koristiti tretmane za osvežavanje i odžavanje boje, kao što su tonirajući šamponi i maske. Ovi proizvodi pomažu u održavanju intenziteta boje i neutralizaciji neželjenih tonova, čineći kosu blistavom između frizerskih tretmana. 


Prateći ove savete, vaš balayage će ostati tretiran i zdrav, a vaša kosa će izgledati sjajno i negovano.


Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi nege kose, pišite nam na info@vsdtrade.com ili nas kontaktirajte na društvenim mrežama.

Korpa (0)

Nema proizvoda u korpi.